2021-12-14 07:42:50• hírek • Agerpres

Szabadlábon védekezhet a ploieşti-i bölcsődékért felelős központ sikkasztással gyanúsított igazgatónője

Elrendelte hétfőn a ploieşti-i táblabíróság a városban működő önkormányzati bölcsődékért felelős központ igazgatójának a szabadlábra helyezését. Angelica Fodort korábban a bölcsődékből eltulajdonított élelmiszerekkel kapcsolatos ügyben helyezték előzetes letartóztatásba.

 

A táblabíróság a Prahova megyei törvényszék alapfokú döntését felülbírálva rendelte el a megvesztegetés elfogadásával és sikkasztással gyanúsított nő szabadlábra helyezését, arra hivatkozva, hogy a letartóztatásával a korrupcióellenes ügyészség túllépte a hatáskörét.


A Prahova megyei rendőrség közlése szerint a múlt héten hét intézménynél és 13 alkalmazott lakásán tartottak házkutatást a bölcsődéktől elsikkasztott javak ügyében, illetve 26 személyt kísértek be kihallgatásra.


Összesen hat személyt gyanúsítanak azzal, hogy 2017-től megdézsmálták a ploieşti-i bölcsődékbe járó gyerekek étkeztetésére szánt élelmiszereket és a létesítmények kitakarítására használt tisztítószereket. A nyomozáshoz közel álló források szerint Angelica Fodor pénzt fogadott el a szülőktől, hogy beírathassák gyermeküket a bölcsődékbe, az alkalmazottaktól pedig azért, hogy megmaradhassanak állásukban.


A gyanúsítottaknál tartott házkutatás során 28.105 euró és 18.864 lej értékű eltulajdonított javak kerültek elő, az okozott kár becsült értéke 200.000 lej.


Az ügyben öt, 33 és 65 év közötti nőt vettek 24 órára őrizetbe, négyen közülük hatvan napra hatósági felügyelet alá kerültek. A Prahova megyei törvényszék a DNA kérésére korábban elrendelte a ploieşti-i önkormányzati bölcsődékért felelős központ igazgatója, Angelica Fodor harminc napos előzetes letartóztatását.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: